• Rekommenderad av ortopeder - Svensktillverkad
Payment with Klarna Payment with Swish
Snabba leveranser - Säkra betalningar

Om oss


SPINABAC utvecklades i Sverige i slutet av 1970-talet baserat på flera publiserade studier avseende ”Lumbar disk pressure” (disktryck) och ”Myoelectric back muscle activity during sitting” som utfördes på bl.a Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg. Studierna visar hur ryggen reagerade vid sittningar i olika situationer och dess förhållande. Studierna visar också hur stolsryggens lutning, utformning, svankstödets form och placering påverkar ryggen beträffande trycket på diskarna och muskelspänningar. Dessa faktorer är väsentliga för uppkomsten av ryggsmärta och ryggproblem. (B J G Andersson, R Örtengren, A Nachemsson, G Elfström, Margareta Lindh)

Utformningen av ryggstödet SPINABAC påverkades också av Dr Sven-Otto Myrin, välkänd ortoped i Täby som även låg bakom självtraktionsapparaten Spina-Trac. 

Under 1990-talet engagerade sig Dr Jaan Suuurkula, ortopedspecialist i SPINABAC som han änvände i sin ryggbehandling. Han säger att "SPINABAC blivit en nödvändig del i ryggbehandling av patienter, när det gäller mobilisering av mellankotleder som vid reponering (återställning) av diskbråck. Eftersom kutning vid sittande är en mycket vanlig orsak till försämring blir blir resultatet bättre och mer bestående med flitigt användning av ryggstödet

Under slutet av 1990-talet kom också studier från NASA för astronauterna. som visade att "kroppen i viktlöst tillstånd "Zero Gravity", naturligt intar en tillbakalutad ställning med c.a 125 graders vinkel mellan kroppen och låren". Kroppens muskelspänning blev då som lägst och musklerna "balanserade varandra"


Claes Malmström

Grundare

"För många år sedan drabbades jag av ett besvärligt ryggskott som gjorde det omöjligt att sitta utan ryggsmärta i mjuka stolar och soffor på grund av det dåliga stödet i svanken.
   Jag tipsades om ett ryggstöd att sätta i stolen, som skulle göra det möjligt att sitta skönt tillbakalutad, utan att svanken kutade och ryggsmärtan gjorde det omöjligt att sitta.

Det blev ryggstödet SPINABAC som räddade ryggen och gjorde det möjligt för mig att sitta bekvämt i alla slags sittmöbler, även under bil- och flygresor.

Sedan dess är jag ägare av ryggstödet SPINABAC och tillverkar det i Sverige sedan slutet av 1970-talet samt ser till att det kan hjälpa människor här och i andra länder att kunna sitta utan ryggsmärta och med ett gott stöd för hela ryggen.

SpinaBac har gjort det möjligt för mig att kunna ha ett aktivt och händelserikt liv utan att vara begränsad och hindrad av ryggbesvär."

Ryggstödet finns i den Svenska Akademien på alla stolar för att avlasta ryggen.

Ryggstödet har också genom åren använts flitigt av bl.a Kungahuset, Drottning Silvia och Prinsessan Lilian som en räddare för ryggen vid långa sittningar.

   KÖP NU!

De Adertons arbetsmiljö

Niklas Källner gör en arbertsmiljöundersökning hos Svenska Akademien. Under intervjun med Sara Danius framgår vikten av en bra arbetsmiljö och ryggstödet SPINABAC prisas för att det ger det bästa stödet när man sitter en längre tid.

Titta gärna på videon!

   Köp nu!